dinsdag, mei 28
Zulte, BE
°C

Match Center

Jong Zulte

2

KME Machelen

3
2e Provinciale B zondag 12 november @ 14:30

Vandaag mochten we nog eens spreken van ‘de derby der Leiestreek’ want we moesten op bezoek bij de buren uit Zulte. Zij staan aan de kop van het klassement en hadden tot op vandaag nog niet verloren. Dat het niet makkelijk zou zijn, wisten we al op voorhand maar we moesten er toch proberen om minstens een puntje mee te pakken. We beginnen goed aan de match en kunnen na 10min al op voorsprong komen. Een bal van Gianni op links komt bij Lorenz die op zijn beurt kan afleggen en het is uiteindelijk Gilles die kan afwerken, 0-1. Er staat vandaag veel wind, wat het voetballen er niet gemakkelijker zal op maken. Toch blijven we goed voetballen en af en toe krijgen we een kansje. Rond het halfuur is er dan een grote kans voor Gillis maar diens schot is niet hard genoeg. Gianni is goed mee gevolgd aan de 2de paal maar hij staat buitenspel waardoor hij niet kan/mag binnentrappen. Onze keeper Olivier beleeft voorlopig een rustige namiddag en hij moet net voor rust een 1ste keer gevat tussenkomen en de bal over de lat tikken. Net voor rust is er nog een schot van Samuel maar de keeper verwerkt in corner waardoor we met het kleinste verschil gaan rusten.

In de 2de helft zal de thuisploeg wel op zoek gaan naar die gelijkmaker. Zo is de 1ste redding van de 2de helft voor Olivier. Even later mogen wij toch opnieuw juichen. Een knappe uittrap van Olivier komt bij Fries en na een paar keer vallen en opstaan kan hij afwerken, 0-2. Dit is een tussenstand waar we alleen maar konden van dromen. Nu zal de thuisploeg nog meer drukken. We moeten gewoon ons spel blijven spelen en attent blijven achteraan. Dat lukt ons goed en we kunnen zelfs de 0-3 scoren halfweg de 2de helft. Een lange bal van Gianni tot bij Gilles. Die kan voorbrengen tot bij Gillis en die twijfelt niet,0-3. In plaats van rustig de match uit te spelen, worden onze zenuwen toch nog wat op de proef gesteld. Even later mogen zij te simpel de 1-3 scoren. Een 5-tal min later wordt het zelfs 2-3 waardoor dat laatste kwartier tanden bijten zal worden voor iedereen. Iedereen blijft attent waardoor een 3de doelpunt kan vermeden worden en wij zo met de volle buit naar huis gaan!

Proficiat met deze mooie overwinning op de leider! Volgende week komt Windeke op bezoek.

Speelden voor KME: Olivier Brondeel, Diego Gistelinck, Ferre Martens, Gianni Schollier, Fries De Waele, Gilles Heyerick, Gillis Dentyn, Samuel van Hoye, Lorenz Herman, Niels Deman, Tibo Heyerick, Pieter Martens, Jamie Van Assche, Tjorven Baudoncq, Mathieu Van Parys.

Jong Zulte 2 - 3 KME Machelen

  • zondag 12 november 2017 @ 14:30
  • 2e Provinciale B 
2
Played
1
Won
0
Drawn
1
Lost

Previous meetings

18 mrt 18 15:00 2e Provinciale B KME Machelen v Jong Zulte 1 - 2
12 nov 17 14:30 2e Provinciale B Jong Zulte v KME Machelen 2 - 3