zondag, december 3
Zulte, BE
°C

Match Center

Winnik

3

KME Machelen

3
2e Provinciale B zondag 3 september @ 15:00

De eerste wedstrijd voor KME in 2e provinciale start in mineur met reeds na enkele minuten een omgezette strafschop niettegenstaande onze blauwkes sterker aan de match waren begonnen dan de thuisploeg (‘3 : 1-0). Na eerst twee mislukte pogingen van een vlot voetballende Fries is zijn derde kans wel raak : na een mooie aanval over Gillis en tenslotte Gianni kan Fries binnentippen (’10 : 1-1) en Machelen oververdiend terug op gelijke hoogte. Wat later kopt een zeer ijverige Lorenz de bal in de loop van Gillis, maar de keeper redt attent met de voet. Een twijfelachtig afgevlagd buitenspel verbrodt een zoveelste aanval van KME en als Gillis voor een tweede keer op Winnik’s doel afstormt gaat de bal nipt naast en blijft de stand bij rust op 1-1 steken.

Ook in de tweede helft blijft Machelen het gevaarlijkst; als de keeper een knal van Lorenz uit zijn doel ranselt, lopen Fries en Gillis elkaar in de weg om af te ronden….dit gebeurt dan toch wanneer Gianni (alweer Gianni J) profiteert van een foutje in de thuisverdediging om Gillis in schietpositie te brengen met positief resultaat (’53 : 1-2). De vreugde is evenwel van korte duur want op vrijschop kan de boomlange libero over alles en iedereen binnenkoppen (’55 : 2-2). Na een snel genomen vrije trap van een klaarkijkende Niels op Gillis gaat de bal spijtig genoeg op de paal en weeral kent KME geen geluk bij de afwerking. Beide ploegen gaan evenwel voluit voor de drie punten en vervangingen dringen zich op : voor KME ruilt de moegestreden Lorenz voor Niels De Praeter, een uitstekende Ferre moet gekwetst het veld verlaten voor Tibo Heyerick en ook nieuwkomer Robbie geeft de fakkel door aan Gilles Heyerick. Niettegenstaande een snelle tegenaanval Machelen bijna de das omdoet (’69 : 3-2) kan Gillis een penalty scoren nadat hij foutief gestopt werd in de grote rechthoek (’78 : 3-3). KME verdient eigenlijk de overwinning, doch moeten we Olivier danken voor zijn mooie redding op één der laatste wapenfeiten van de wedstrijd….Machelen forceerde de meeste kansen maar ervaart ook de gevolgen van enkele onnauwkeurigheden die in tweede provinciale medogenloos worden afgestraft. Al bij al een dikke proficiat voor de getoonde “grinta” en het eerste puntje….ik heb er alvast van genoten….ook kersverse trainer Terry De Grande kan fier zijn !

Speelden voor KME : Olivier Brondeel, Diego Gistelinck, Ferre Martens, Gianni Schollier, Jamie Van Assche, Fries De Waele, Gillis Dentyn, Samuel Van Hoye, Lorenz Herman, Niels Deman, Robby Careel, Gilles Heyerick, Niels De Praeter, Tibo Heyerick en Martens Pieter.

Verslaggever: Johan Van Hoye

Winnik 3 - 3 KME Machelen

  • zondag 3 september 2017 @ 15:00
  • 2e Provinciale B 
2
Played
1
Won
1
Drawn
0
Lost

Previous meetings

24 dec 17 10:31 2e Provinciale B KME Machelen v Winnik 4 - 0
03 sep 17 15:00 2e Provinciale B Winnik v KME Machelen 3 - 3