3

Kluisbergen Sportief A

2
2e Provinciale B zondag 24 september @ 15:00

Vandaag kregen we het bezoek van Kluisbergen en moesten we toch eens proberen om de 3 punten te pakken. Onze start is niet slecht. We krijgen een 2-tal goeie kansen maar kunnen er niet uit scoren. Na 13’ komen we toch weer op achterstand. Een foute beslissing in de verdediging en zo scoren zij de 0-1. Nu mogen we de kopjes niet laten hangen en moeten we zo snel mogelijk op zoek gaan naar die gelijkmaker.

Een paar minuten later is er al een kans voor Gillis maar zijn bal wordt van de lijn gekeerd. Ook de bezoekers zijn nog gevaarlijk en Oli moet tot 2x gevat tussenkomen om hen het scoren te beletten.

Even over halfweg krijgen we dan een strafschop en die wordt feilloos omgezet door Gillis en zo staat het opnieuw gelijk,1-1. We hebben het evenwicht wat kunnen herstellen en hopelijk kunnen we na de rust het verschil maken.

We beginnen goed aan de 2de helft en kunnen zelfs na 5’ al op voorsprong komen. Een mooie bal van Tjorven tot bij Fries die op zijn beurt terug kopt naar Gillis en die kopt de bal tegen de netten, 2-1. Even later krijgt Gillis een unieke kans om opnieuw te scoren. Hij kan alleen op doel afgaan maar hij ziet zijn poging naast gaan.

Ook de bezoekers krijgen een terechte strafschop. Die wordt ook benut en zo staat het opnieuw gelijk, 2-2. Lang blijft die score niet op het bord staan want een minuutje later komt de in de voeten van Lorenz en die trapt de 3-2 tegen de netten.

Na rust zijn we toch wel de betere ploeg. We kunnen de bal beter in onze rangen houden en proberen te voetballen. Toch moeten we attent blijven achteraan en in de resterende tijd onze voorsprong verdedigen. We halen zonder kleerscheuren het eindsignaal en zo is de 1ste overwinning van het seizoen een feit!

Speelden voor KME: Olivier Brondeel, Diego Gistelinck, Ferre Martens, Gianni Schollier, Jamie Van Assche, Fries De Waele, Gilles Heyerick, Gillis Dentyn, Tibo Heyerick, Tjorven Baudoncq, Robbie Careel, Lennert Vanlierde, Lorenz Herman, Arno Blancke, Mathieu Van Parys